Jeg var på dagsnytt 18 i går for å kommenter «Nettverk for dyrs frihet» sin kampanje «Griseløftet» som går på å ikke spise kjøtt i sommer. 

Der ble det altså introdusert at noen føler seg lurt fordi 12 av de 15 kjente personene som er med allerede er veganere. 

Det er jo som å si at hvis du sto for noe i allerede i fjor, så er det ikke troverdig i år..? 

Det er jo selvsagt at jeg ikke er med på den for å love å ikke spise kjøtt i sommer, men for å gi kampanjen oppmerksomhet så de som spiser kjøtt kanskje vil vurdere å redusere sitt inntak. 

Tenk at det overhodet var mulig å vende de alvorlige avsløringene om dyremishandling i «Brennpunkt» til at noen føler seg lurt av en liten gruppe veganere, som er villige til å gjøre noe for noen andre seg selv.  Som er villige til å spise alle sine måltider samtidig med grundige spørreundersøkelser, si fra seg den lettest tilgjengelige maten – av omtanke for kloden, dyr og menneskeheten. 

-Hva vil dere? spør journalisten i Dagsnytt 18, som om «vi» har en utspekulert, skjult agenda. 

Jeg begynner å se meg lei på å føle meg på tiltalebenken, og måtte svare på for eksempel om jeg har et ansvar som offentlig person for at folk får kan få mangelsyksommer. 

Hei, sykehusene er fulle, og det er ikke av veganere med B12-mangel. 

Eller om veganere har en imageproblem, hvorfor de er så sinte, eller «Hva med avocadoen?» 

Ja, ta for all del opp nummer 24 på listen av problemer når vi nå diskuterer hovedårsaken til de største problemene vi står ovenfor i dag, hva gjelder miljø og helse og hvordan vi behandler de andre skapningene vi deler kloden med. 

Mens det sitter en eller annen “ekspert” som eller politiker som promoterer å spise mer kjøtt, som nærmest får fritt spillerom og ikke blir stilt til veggs på noe av påstandene eller kildene sine. 

Er det noen som burde føle seg lurt nå, så er det de som spiser kjøtt, som har blitt ført bak lyset og blitt fortalt at de er garantert at dyrene har det godt. 

Jeg har aldri prøvd å gjemme det jeg står for. 

Og hvis det er noen som er i tvil, la det bare være sagt; 

Jeg syns det er fullstendig uetisk og absurd at noen skapninger bare skal bli sett på og behandlet som om det bare er til for menneskers konsumering av dem. 

Og at man ikke engang kan gi de et liv uten lidelse på lenge de lever, det er fullstendig ubegripelig for meg. 

Men fint det, hvis jeg kan «lure deg» til bedre  helse og bedre samvittighet, og en klode å gi videre til neste generasjon, så er det helt i orden for meg. 

Legg gjerne igjen en tilbakemelding 🙂

Kommentarer