Venninna mi spurte her om dagen om vi skulle dra på spa i helga, og jeg sa: Ja, det kan vi, jeg har bare et fakkeltog på lørdagen, ellers er jeg ledig!Hun smilte litt og sa: Ja, såklart har du et fakkeltog, jeg skal forresten lenke meg fast til en gravemaskin, så det passer bra. 
Vi lo litt, men dette er en veldig viktig sak for meg. 

Jeg kan ikke bare være med på at levende skapninger med tanker og følelser sitter i små bur, er skadet og lider, og må bøte med livet for at mennesker skal ta seg ut. 

Selv Charles Manson lever under bedre kår en disse dyrene, og han har gjort noe for å bli sperret inne. 

Sånn behandler vi altså de vi deler hjemmet på jorden med.

Jeg lurer på om folk er klar over at de er med på å betale for dette? Denne næringen er subsidiert, så dette betaler vi for med våre skattepenger. 

For hvis noen ikke vet, og det er derfor de ikke gjør noe, så vil jeg gjerne fortelle. 

Det fins et bilde av meg der jeg har på meg en stor, blå kaninpels. Det ser ut som jeg syns jeg er skikkelig kul der jeg står med kanskje 90 kaniner på meg. 

Dette gjorde jeg ikke fordi jeg var tvers gjennom ond, men fordi jeg ikke hadde tenkt meg om. 
Det var tidlig i karrieren, vi skulle ta bilder til et magasin, og stylisten kom løpende med denne, jeg kjente faktisk et lite stikk av samvittighet, men den overså jeg, for jeg ville bli stjerne, og alle stjernene gikk med pels. 

Men jeg har tenkt meg om. 

Og kan jeg gå fra å fotograferes i pels, til å holde appell mot pels utenfor stortinget, så er det håp. 

Men vi må ha medfølelse med menneskene også, for at vi går rundt i fornektelse for å beskytte oss selv fra ubehagelige sannheter. Jeg kan forstå at man kan få lyst til det, med alt som foregår i verden. 

Jeg var helt knust av at jeg skulle gå i fakkeltog et år til for en sak som burde være helt innlysende. 

Men jeg må legge mine egne følelser til side, og se hva jeg kan gjøre for saken. 

Det er ikke meg det er synd på. Noen trenger oss, og de trenger oss nå. 

Som Arnulf Øverland skrev: Du har ikke lov til å gå der å glemme. 


På lørdag er det fakkeltog i mange byer, fra youngstorget kl.17 i Oslo

Legg gjerne igjen en tilbakemelding 🙂

Kommentarer